CKD'nin önümüzdeki hedefleri

Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubeler toplantısında konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür, emperyalizme karşı kadın mücadelesinin önemini anlattı. Oygür, gelecek dönemdeki hedeflerini sıraladı. Buna göre uyuşturucu ile mücadele, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların üretimde yer alması en önemli atılım hedefleri olacak.

Kadınların üretimdeki gücünün artırılması için kollar sıvanacak. Annelerin kucaklayıcılığı ile başlatılan uyuşturucu ile mücadele kampanyası daha da büyüyecek.

Cumhuriyet Kadınları Derneği 28 Mayıs'ta Ankara'da şubeler toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür yaptı. Oygür bir kadın derneği olarak yaptıkları açıklamalarda, siyasi tavır almalarına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Oygür, şöyle konuştu:

- Siz kadın örgütüsünüz emperyalizm ile ne işiniz var diyor. Bunlar emperyalizme karşı amansız mücadele olduğunu kavrayamıyor. Sorunlarınızı emperyalizmi gerçeğini ağza almadan konusmak basit cehalet sorunudur. Gözünü kapatmaktır bilerek. İçerideki iş birlikçi olmak borusunu örtmektedir.

Oygür son olarak Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin gelecek dönem için planladıkları hedefleri anlattı:

- Anneler hareketi çalışmamiz kesilmeyecek. Göremediğimiz hiçbir makam mekan yoktur.Kadına yönelik şiddeti programını güncelleyeceğiz. kadınları üretime teşvik edecek çalışmalar için başlıyoruz. Bu önemli konuda hareket geçeceğiz. Merkezi çalışma planlayacağız. Andımız için yeniden çalışacağız.
# ankara # kadına şiddet # üretim # CKD # tülin oygür # son # uyuşturucuyla mücadele # Mayıs # atılım