"Terör örgütlerinin görüşlerini raporlarına koyuyorlar"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin Türkiye'yle ilgili hazırladığı raporlara tepki gösterdi. Bozdağ, "Terör örgütlerinin görüşlerini, raporlarına koyuyorlar" dedi. İsveç ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini talep ettiklerini açıklayan Bozdağ, ancak olumlu bir cevap verilmediğini söyledi.

KAMERA: TANSEV KARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat Personel Eğitim Merkezi'nin açılışının ardından yargı muhabirlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, Avrupa Birliği'nden ve Avrupa Konseyi'nden Türkiye'yle ilgili hazırlanan raporlara tepki gösterdi:

- Ama rapora bir bakıyorsun, yani ya FETÖ'nün ya PKK'nın ya DHKP-C'nin görüşleri Avrupa'dan gelen rapora aynen yansımış. Adalet Bakanlığı'nın görüşleri hiç yok. Bizi sadece raporun meşruiyetini arttırmak için kullanıyorlar. Ama Türkiye hakkında verilecek bir raporu daha verilmeden ben size cümle söyleyebilecek hale geldiğimi söylerim. Yani terör örgütlerinin görüşlerinin altına birtakım uluslararası örgütlerin mührünü koyunca Türkiye onu kimden geldiğini bilemeyecek bir ülke değildir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı konuşmalara ilişkin de konuştu:

- Yozgat'a gelince 'Kandil'i başlarına yıkacağız' dedi. Van'a gidince 'Katılın bana herkesi serbest bırakacağım' noktasında bir açıklamaya evirildi. Hiç kimse yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili yargı mensuplarına emir ve talimat veremez.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvuruları da Bozdağ'ın gündemindeydi. Bozdağ, iki ülkeden istenen teröristlerin iadesini değerlendirdi:

- Türkiye'nin şu anda Finlandiya'dan 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü teröristin iadesi talebi oldu. İsveç'ten de 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lı olmak üzere 21 teröristin iade talebi oldu. Toplam iki ülkeden 33 teröristin iadesini talep etti. Ama bugüne kadar her iki ülke de bu iadeli taleplerini olumlu vermediler. Terör örgütlerini koruyan, kollayan adeta bir kuluçka yuvası durumundalar.

Bozdağ, Anayasal suç ve darbeye teşebbüs suçlarında örgütün çözülmesinin hızlandırılması için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması konusunda düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusunu da yanıtladı. Bozdağ "Şu anda öyle bir düşüncemiz yok” dedi.

# chp # türkiye # fetö # pkk # bekir bozdağ # terör # terörle mücadele # isveç # kılıçdaroğlu # avrupa # oldu # nato # avrupa birliği # adalet bakanı # finlandiya # Avrupa Konseyi