Kemal Kılıçdaroğlu NATO'yu savundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönettiği 10 soruya video ile yanıt verdi. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin İsveç ve Finladiya tutumuna karşı NATO'yu savundu. Sınır ötesi operasyonların ise siyasal saik olarak yapıldığını ileri süren CHP Lideri, Erdoğan'ın "2023 seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olacak mısın" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği 10 soru için yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya tutumuna karşı NATO politikasına destek veren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı eleştirdi. NATO'nun Türkiye için gerekli olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, NATO için şunları söyledi:


- NATO Türkiye’ye gereklidir, NATO’dan çıkmayacağız. Finlandiya ve İsveç’ten talep edilenler de doğrudur. Ancak biz biliriz ki diplomasi kapalı kapılar ardından yapılır. Sonuçlar masada alınır. Ciddi devletler böyle yapar. Senin bu yaptığın ise ancak kabile devletlerinde olur. Üç-beş oy almak için ülkenin itibarin yok sayarak, ucuz bir iç reklam malzemesine dış ilişkileri kurban ediyorsun.

Erdoğan'ın "Türkiye’nin PKK-YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatları destekliyor mu, desteklemiyor mu?" sorusunu da değerlendirdi Kılıçdaroğlu. Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığına karşı çıktı.

# chp # türkiye # erdoğan # pkk # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # isveç # kılıçdaroğlu # nato # finlandiya