9 ülkeden Dışişleri Bakanı Ankara'ya gelecek

Türkiye, önümüzdeki iki hafta boyunca 9 ülkenin dışişleri bakanlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye'ye gelecek ilk konuk İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan olacak. Kritik ziyaretlerden birini de 8 Haziran'da askeri heyetle gelecek olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yapacak.

Gelecek hafta Türkiye yoğun bir diplomasi trafiğine ev sahipliği yapacak.

Ankara, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başta olmak üzere 9 ülkeden Dışişleri bakanını iki haftada ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye'ye gelecek ilk konuk bakan İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan olacak.

Abdullahiyan'ın Türkiye'ye yapacağı ilk resmi ziyaretin gerçekleşeceği 6 Haziran'da, Türkiye- Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı da gerçekleştirilecek.

Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov katılacak.

7 Haziran'da ise Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani'yi ağırlanacak. 8 Haziran'da ise Türkiye-Hollanda Konferansı kapsamında Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra'yı ağırlayacak.

Göreve ocak ayında gelen Hoekstra'nın bu ziyareti Abdullahiyan gibi Türkiye'ye düzenlediği ilk ilk resmi ziyareti olacak.

8 Haziran'da dünyanın gözü Başken'te dönecek. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, beraberinde askeri bir heyetle Türkiye'ye gelecek. Karadeniz'de tahıl tankerleri için oluşturulacak güvenli koridor konusu ve son gelişmeler masada olacak.

Lavrov'un ziyaretinin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 9 Haziran'da Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Türkiye'ye 15 Haziran'da ise hem Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt'i hem de İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney'i ağırlayacak.

# ankara # türkiye # rusya # Azerbaycan # almanya # karadeniz # lavrov # savunma # bakan # ilk # son # türkmenistan