Almanya'da "Dersim" kışkırtması

Almanya'da "Dersim Festivali" adı altında PKK propagandası yapıldı. Festivale katılan HDP'li vekil Kemal Bülbül, "yoldaş" diyerek teröristleri övdü, "Onlar gibi mücadeleye var mıyız?" dedi. İtalya'da ise PKK yandaşlarının gösteri yapmasına izin verildi. PKK'ya açık destek veren Palermo Belediye Başkanı "Türkiye'ye karşı yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Almanya'da Dersim kışkırtması üzerinden açıkça PKK propagandası yapıldı.

"Dersim Festivali" adı altında düzenlenen etkinliğe katılan HDP Antalya vekili Kemal Bülbül, "yoldaş" dediği teröristleri övdü.

Bülbül, teröristler Mazlum Doğan ve Sakine Cansız'dan 'yoldaş' diyerek söz etti. HDP'li vekil "Dersim'e bu hakikati yükleyip, aynı bilinç, aynı direnç, aynı mücadeleyle var mıyız?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa terör örgütlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Terör örgütü PKK yandaşları bu kez İtalya sokaklarında gösteri düzenledi.

PKK yandaşları Roma'da ellerinde terör örgütünü temsil eden flama ve Öcalan'ın posterlerini taşıdı.

Teröre destek veren Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando, " Türk işgaline karşı ve barış hakkını savunmak için bu gösteriye katılıyorum. Türkiye’ye karşı Rojava'nın yanındayız" ifadelerini kullandı.

PKK yandaşları geçen hafta ise İngiltere'nin başkenti Londra'da polis korteji eşliğinde yürüyüş yapmıştı.

# polis # türkiye # pkk # hdp # antalya # terör # almanya # türk # destek # avrupa # tunceli # italya # festival # Londra # belediye # propaganda # dersim # Kemal Bülbül