Hazırlıklar tamam emir bekleniyor

Suriye'ye olası askeri harekât ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı, Ankara'dan gelecek emir bekleniyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre Tel Rıfat ve Menbiç'te eş zamanlı yapılacak askeri harekatın hedefleri de belirlendi. İşte o hedefler.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’ye muhtemel yeni operasyonla ilgili tüm hazırlıkları tamamladı.

Tel Rıfat ve Menbiç çevresindeki üslerde savaş pozisyonu alan Mehmetçik, iki kent hattındaki terör hedeflerine gece saatlerinde top ve obüs atışları gerçekleştiriyor. Harekat için ise, Ankara’dan gelecek emir bekleniyor.

Sabah Gazetesinin haberine göre, Menbiç operasyonunda ana hedef Süleyman Şah Türbesi'nin 1970'li yıllarda taşındığı son yeri olan Karakozak olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Menbiç ile birlikte Suriye için stratejik önemde olan Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı'nı da alacak.

Operasyon ile Fırat Kalkanı bölgesinde yıllardır çözülemeyen su ve elektrik sorunu çözülecek. Süleyman Şah Türbesi de eski yerine taşınacak. Operasyonun bir diğer hedefi de Aynel Arab'ın güney bağlantısı kesmek.

Marenaz-Mare hattı üzerinden Tel Rıfat'a ilerleyecek birlikler ise, Minak Havalimanı ile birlikte Nubul-Zahraa hattına kadar uzanacak. Bu bölgeler, PKK/ YPG’li teröristlerden temizlenecek. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulacak.

# ankara # pkk # tsk # suriye # operasyon # terör # msb # türk # harekat # son # pkk/pyd