HDP Öcalan'a özgürlük yürüyüşü düzenleyeceğini duyurdu

PKK’nın siyasi kolu HDP yeni kışkırtma hazırlığında. HDP’liler, Bursa Valiliğinin izni olmamasına rağmen, Pazar günü “Öcalan'a özgürlük”talebiyle Gemlik’e yürüyüş düzenleyecek.

Terör örgütü PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu.

Partiden yapılan açıklamada, "Derdi demokratikleşme olan herkesi 12 Haziran’da tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için yürüyüşe çağırıyoruz." denildi.

Terörist başı Öcalan, Bursa sınırları içerisinde yer alan İmralı Adası'ndaki F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, 2 Haziran’da, yürüyüş için çağrı yapmıştı. Günay çağrısında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası askeri harekata atıfta bulunarak, “İmralı tecridi derinleştikçe savaş ve baskı artıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bursa Valiliği de 8 Haziran’da aldığı kararla, kentte tüm eylem ve etkinliklerin 15 Haziran’a kadar yasaklandığını duyurmuştu.

Valiliğin izin vermemesine rağmen HDP Genel Merkezinin sosyal medya hesabından Gemlik Yürüyüşü için çağrı yapılması dikkat çekti.

# türkiye # pkk # hdp # öcalan # suriye # terör # meclis # savaş # Haziran