Bozkırın ortasında yeşil cennet

Türkiye'nin önemli kuş göç yolu güzergâhları arasında yer alan Kayseri'deki Sultan Sazlığı Milli Parkı, göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor. Son yağışlarla su seviyesi yükselen Sultan Sazlığı, 300'ün üzerinde kuş türünü barındırıyor.

Son yağışlarla su seviyesi yükseldi. Bozkırın ortasındaki yeşil cennet; Sultan Sazlığı, göçmen kuşları ağırlıyor.

Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerindeki Sultan Sazlığı Milli Parkı, Türkiye'nin önemli kuş göç yolu güzergâhları arasında yer alıyor.

Sultan Sazlığı, Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin sınırları içinde kalıyor. 300'ün üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Biyolojik zenginliği ile dikkat çekiyor. Birçok kuş türü bu sazlıkta konaklama, üreme ve beslenme imkânı buluyor. Özellikle de flamingolar…

Flamingolar, sazlığın ortasında yer alan Yay Gölü kıyılarını üreme alanı olarak kullanıyor. Farklı bölgelerdeki tatlı ve tuzlu su birikintilerinde besleniyorlar. Zaman zaman da sazlığa gelen doğa fotoğrafçılarının çektiği kareleri süslüyorlar.

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Sultan Sazlığı Milli Parkı, zengin faunasıyla üniversitelerin bilimsel araştırmalarında da tercih ediliyor.

# Kayseri # türkiye # göçmen # kayseri # son # milli park # flamingo