"HDP'nin kapatılması Anayasa Mahkemesi'nin vatan borcudur"

"HDP'nin kapatılması Anayasa Mahkemesi'nin Vatan borcudur". Açıklama Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici HDP'nin vakit kaybetmeden kapatılması gerektiğini söyledi.

Biz İsveç ve Finlandiya'ya diyorsak meclisinde terörist barındırma o zaman biz kendimiz bu temizliği hemen yapmamız lazım. AYM işi uzatmamalı
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici HDP'nin kapatılması çağrısını yineledi.

Küresel Gazeteciler Konseyi'nin Ankara'da bulunan Genel Merkezinde gazetecilerle buluşan Destici, HDP'nin kapatılmasının AYM üyeleri için bir vatan borcu olduğunu söyledi.


- AYM işi uzatmamalı, nasılki Mehmetçik vatan borcu ödüyor canı pahasına mücadele ediyor her gün neredeyse şehitler veriyoruz buda AYM'nin bir vatan borcudur. Terörle mücadele kapsamında vatan borcunu yerine getirsin AYM üyeleri.


Mustafa Destici, HDP'nin kapatılmamasının uluslararası düzlemde terörle mücadele diplomasisini de baltaladığına dikkat çekti:


- Biz Finlandiya ve İsveç'e ne diyoruz? PKK'ya desteği kes, PKK'lı şu isimleri bize iade et, senin meclisinde de PKK sempatizanı var diyoruz, adamlar bize dönüp dese, sizin Mecliste Partisi var, bizde bir iki tane sizde 50 60 tane var dese biz ne diyeceğiz? Üstelik sen buna hazine yardımı veriyorsun, altına araba veriyorsun, maaş veriyorsun ve 60 nbtane var senin möeclisinde derse biz ne diyeceğiz? Biz İsveç ve Finlandiya'ya diyorsak meclisinde terörist barındırma o zaman biz kendimiz bu temizliği hemen yapmamız lazım.

Büyük Bİrlik Partisi Genel Başkanı, hukukun gereğinin yapılması konusunda Anayasa Mahkemesini uyardı:

- Ben onlara hukuk dışı bir karar verin demiyorum Anayasa'nın 68,69. madde3sini hepimiz okuduğumuzda anlıyoruzki terörle iltisaklı olan parti kapatılır. İspanya kapatmış mı? Kapatmış üstelik terörle iltisakı yok sadece terör eylemlerini kınamadığı için, AİHM bunu onamış mı? onamış, Venedik kriterlker ortada mı? ortada, diyorki herkes düşüncesini ifade edebilir ama teröre ve şiddete başvuramaz, başvurursa siyaset yapamaz, böyle bir parti olmaz.

Destici, AYM'nin siyasi tartışmalar dışında kapatma kararını derhal açıklaması gerektiğini belirtti:


- AYM karar verirken şunu düşünmemeli, bu kaç milyon oy aldı, bunu kapatırsak yerine yenisi kurulur, bunlar AYM'nin işi değilki bunlar siyasetin işi. Niye yerine yenisi kurulsunki? Eğer Kandil'den talimat alıyorsa, senin istihbaratın yok mu? güvenlik tedbirlerin yok mu? Eğer gerçekten yine Kandil ile yada İmralı'nın talimatı ile onların önerdiği yada onay verdiği isimler bir parti kurmaya kalkışırsa izin vermezsin. Hiç kurdurmazsın.
# ankara # pkk # hdp # pyd # terör # güvenlik # terörle mücadele # isveç # anayasa mahkemesi # mustafa destici # finlandiya # bbp