Yabancı turist sayısı yüzde 300 arttı

2022 yılı mayıs ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 300’den fazla arttı. Ülkemiz yılın ilk 5 aylık döneminde de 12 milyon 710 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Türkiye’ye turist akını yaşanıyor. Yabancı turist sayısı yüzde 300 arttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısını açıkladı. Buna göre 2022 yılı Mayıs ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 308’den fazla artış yaşandı. Mayıs ayında ülkemizi yaklaşık 3 milyon 825 bin kişi ziyaret etti.

Mayıs ayında yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sırasıyla İstanbul, Antalya, Edirne, Muğla ve Artvin oldu.

Mayıs ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ise bir önceki yılın aynı ayına göre Almanya birinci sırada yer aldı. İngiltere ikinci, Rusya üçüncü oldu.

Türkiye, yılının ilk 5 aylık döneminde 12 milyon 710 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçilerin 11 milyon 300 binden fazlasını yabancılar, 1 milyon 400 binden fazlasını ise yurt dışı ikametli vatandaşlar oluşturdu.

Yılın ilk 5 aylık döneminde en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya birinci sırada yer aldı. Almanya’yı sırasıyla Bulgaristan, Rusya, İran ve İngiltere izledi.

# istanbul # ingiltere # türkiye # rusya # iran # antalya # bayram # almanya # muğla # oldu # bulgaristan # turizm # tatil # bin