Kökünü Kurutma Operasyonu'nda gözaltı sayısı 234'e yükseldi

Diyarbakır merkezli 11 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda gözaltına alınanların sayısı 234'e yükseldi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ve silahlar da sergilendi.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik kapsamlı bir operasyonun düğmesine basıldı. "Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsamında toplam 234 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ve silahlar sergilendi.

Aramalarda, 245 kilo 924 gram esrar ve türevleri, 10 kilo 467 gram sentetik uyuşturucu, 36,19 gram kokain, 97 uyuşturucu nitelikte hap, 5,30 gram eroin, 2 kalaşnikof tüfek, 16 tabanca, 6 yivsiz av tüfeği, 6 hassas terazi, örgütsel doküman ve bez parçaları ele geçirildi.

Aranan kişilerin İran'da üretilen sentetik uyuşturucuyu Van'dan temin ederek Diyarbakır ve çevre illere götürüp satışını organize ettiği belirtiliyor. Yine Diyarbakır'da üretimi yapılarak batı illerine sevk edilen yüklü miktardaki esrarın üretim, nakliye ve satışını yapan kişiler de operasyonun hedefinde.

21 Haziran'da Diyarbakır merkezli İstanbul, Bursa, Batman, Şanlıurfa, Van, Muş, Bitlis, Erzurum, Eskişehir ve Mardin'de hava destekli operasyon başlatılmıştı.

4 bin 200 personelin görev aldığı operasyonda 205 adreste arama yapılmıştı.

# istanbul # iran # diyarbakır # operasyon # uyuşturucu # bitlis # batı # narkotik # Haziran # bin # "Kökünü Kurutma Operasyonu"