Avrupa'da doğalgaz krizi büyüyor

Rusya'nın akışı azaltması ve ABD'deki bir LNG terminalinin yangın sebebiyle kapatılmasının ardından Avrupa'da doğal gaz fiyatları 2 haftada yüzde 60 arttı. Alman hükümeti, 'Doğalgaz Acil Durum Planı'nın ikinci aşamasına geçtiğini ve uyarı düzeyini etkinleştirdiğini duyurdu.

Rusya'nın Avrupa'ya gönderdiği doğal gaz miktarının düşmesi ve ABD'deki bir LNG terminalinin yangın sebebiyle kapatılmasının ardından, Avrupa'da doğalgaz fiyatları rekor artış gösterdi. 2 haftalık artış yüzde 60'ı buldu.

Alman hükümeti, 'Doğalgaz Acil Durum Planı'nın ikinci aşamasına geçtiğini ve uyarı düzeyini etkinleştirdiğini duyurdu.

Almanya'nın Ekonomi Bakanı Robert Habeck, haziran ortasından beri Rus gazı tedarikinin azalması ve piyasada gaz fiyatlarının artması nedeniyle sıkıntılı bir durum oluştuğunu belirtti. Ekonomi Bakanı "Almanya'da gaz arzında kesinti var. Gaz artık Almanya'da kıtlığı çekilen bir emtia" dedi.

Habeck, bununla birlikte arz güvenliğinin garanti altına alındığını, gaz arzının halihazırda istikrarlı seyrettiğini ve gaz depolama tanklarının ortalamanın üzerinde dolu olduğunu söyledi.

Habeck, 30 Mart'ta planın ilk aşaması olan erken uyarı düzeyini etkinleştirdiğini duyurmuştu.

# abd # rusya # yangın # ekonomi # almanya # avrupa # dünya # ilk # doğalgaz # Haziran # tedarik # dolu # Terminal # rus gazı