CHP'li Belediyeye PKK operasyonu

CHP'li Seyhan Belediyesi'ne PKK operasyonu yapıldı. Seyhan Belediye Başkan yardımcısı Funda Buyruk'un da aralarında bulunduğu 38 kişi için gözaltı kararı çıktı. Belediye binasında arama yapıldı. Buyruk'un terör örgütü PKK/KCK'nin üst düzey yöneticilerine yardımda bulunduğu ve belediyeye ait binalarda örgütsel eğitim verildiği belirtiliyor.

Adana’da Seyhan Belediyesi’ne PKK/ KCK Operasyonu düzenlendi.

HDP İl Eş Başkanları Mehmet Karakış ve Helin Kaya ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un da aralarında bulunduğu 38 şüpheliye gözaltı kararı verildi.

Operasyon, PKK/KCK ve Türkiye Demokratik Örgütlenmesi Çukurova bölge yapılanmasının, eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik başlatıldı.

Operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. PKK/KCK/TDÖ soruşturması kapsamında bu sabah saatlerinde gözaltına alınan CHP'li Adana Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un işe alımlarda PKK'nın sözde Değer Ailesi yapılanmasına öncelik verdiği belirtildi.

Ayrıca Belediyenin ek hizmet binasının 3. katının tahsis edildiği Binevş Kültür ve Sanat Derneğinde örgütsel eğitim verilmesinin planlandığı belirlendi. Örgütsel eğitim verecek ve çalıştırılacak kişilere ait listenin daha önceden Funda Buyruk'a verildiği ve liste ile ilgili olarak Buyruk ile görüşüldüğü kaydedildi.

Polis, şafak operasyonu ile gözaltına alınan başkan yardımcısı Buyruk’un odasında da arama yaptı. Polisin araması hala devam ediyor.

Funda Buyruk, basın mensuplarının 'neden gözaltına alındınız' sorusuna, "Siz daha iyi bilirsiniz" yanıtını verirken, basın mensubunun 'PKK operasyonunda gözaltına alındınız' demesi üzerine "O sizsiniz" ifadelerini kullandı.

Yapılan teknik takipli çalışma sonucunda örgütsel faaliyetleri tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

# chp # adana # türkiye # pkk # soruşturma # operasyon # kck # Baskın # belediye # çukurova # özel harekat polisleri # koçbaşı # seyhan belediyesi # Funda Buyruk