Karadeniz'de sel etkili olmaya devam ediyor: Sel bölgelerinde son durum

Karadeniz'de sel etkili oldu. Evleri, iş yerlerini ve arazileri su bastı. Çevre-Tarım ve İçişleri bakanı bölgede incelemelerde bulundu.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde, sele kapılan kepçe operatörünün bulunması için çalışma başlatıldı. Üçköprü mevkisinde ekiplerin arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Yığılca ve Akçakoca ilçelerinde etkili olan sağanak sonrası, 1 köprü yıkıldı, 2 köprüde taşkın oluştu, Alaplı-Yığılca kara yolu ve Yedigöller grup yolu ile 9 köy yolu kapandı, 17 ev boşaltıldı, 43 vatandaş tahliye edildi.

Bu görüntüler Kastamonu'dan. İnebolu ilçesinde, sele kapılan bir kişi jandarma tarafından kurtarıldı.

Yağcılar köyünde bulunan dere yatağındaki ağaç, kum ve çakılla tıkanan köprüde İlçe Özel İdaresi ekipleri çalışma yaptı.

İnebolu ilçesine bağlı İlişi köyünde sel suyu nedeniyle dere taştı. Mahsur kalanları kurtarmak için karadan ve havadan kurtarma operasyonu yapıldı. 10 kişi helikopterle kurtarıldı. Bot yardımıyla da 11 kişi güvenli bölgeye taşındı.

Sağanak Bartın'da 3 gündür etkili oluyor. Sağanağın ardından kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, Yalı mevkisinde taştı.

Irmağın yaklaşık 10 metre yükselmesi sonucu sular altında kalan ana yolda, tüm iş yerleri boşaltıldı.

Ulus ilçesine bağlı Yenikışla Köyü Çukurtarla Mahallesindeki cami de sel nedeniyle yıkıldı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle dereler taştı, yollar su altında kaldı, bazı evlerin giriş katlarını su bastı. Hızar Deresi'nin debisinin yükselmesinin ardından yer yer taşkınlar oldu.

# düzce # sakarya # kastamonu # sağanak # mahsur # karadeniz # Bartın # vatandaş # sel # Kocaali # doğal afet # kaynaşlı