Kılıçdaroğlu FETÖ'den hapis cezası alan ismi kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan CHP üyesi Burak Oğuz’u kabul etti. Bu Oğuz'un cezaevinden çıktıktan sonra Kılıçdaroğlu ile yaptığı 3. görüşme oldu. Oğuz, üst düzey FETÖ’cülerle ve örgütün mahrem imamlarla çok sayıda telefon irtibatı olduğu gerekçesiyle Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı.

CHP’nin FETÖ üyeliğinden hapis cezası olan üyesi İbrahim Burak Oğuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşme Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında yapıldı.

Ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesabında yayınlayan Burak Oğuz, “Sayın Genel Başkanım, sizi çok sağlıklı ve her şeye hâkim gördüğüm için çok mutluyum iyi ki varsınız” ifadelerini paylaştı.

Burak Oğuz, 2019 yerel seçimlerinde İzmir’in Urla İlçesi’nde CHP adayı olarak belediye başkanı seçildi. Ancak kısa süre sonra Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği suçuyla tutuklandı. İzmir Valiliği de Oğuz’u Urla Belediye Başkanlığı görevinden aldı. 7 ay cezaevinden kalan İbrahim Burak Oğuz’a İzmir 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

CHP üyeliği devam eden Burak Oğuz, belirli aralıklarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yapıyor. Oğuz, cezaevinden çıktıktan sonra 3. kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla baş başa görüştü. Kılıçdaroğlu'yla son görüşme de 29 Haziran 2022’de yapıldı. CHP yönetiminin sahip çıktığı Burak Oğuz, 24 Mayıs 2021 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’in Urla ziyaretinde protokolde yer almıştı.

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada CHP'li Burak Oğuz’un FETÖ’nün mahrem imamları ile kurduğu yoğun telefon irtibatı ve ilişki ağı dikkat çekmişti. Oğuz’un üst düzey FETÖ mensuplarıyla birlikte ABD’ye gittiği ve birlikte döndüğü tespit edilmişti. CHP'li Burak Oğuz'un 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde darbeyi yöneten 5 sivil imamdan biri olan Hakan Çiçek ile de 10 adet telefon irtibatını da " şirket kurmak için görüşmüşümdür” diye karşılık vermişti.

# abd # türkiye # fetö # terör # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Temmuz # Haziran # son # şirket # ağır ceza mahkemesi # Burak Oğuz # Urla Belediye Başkanı