Cüneyt Arkın'a sonsuzluğa uğurlandı

Türk milletinin büyük kahramanı, usta sanatçı Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı. 85 yaşında aramızdan ayrılan Yeşilçam’ın efsanesi için ilk tören Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Usta sanatçı Teşvikiye Camiisindeki cenaze töreninin ardından da toprağa verildi.

Kamera: Mevlüt Aydoğan

Türk sinemasının mihenk taşlarından olan Cüneyt Arkın, böyle uğurlandı son yolculuğuna.

Usta sanatçı için ilk tören İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Kaan ve Murat Cüreklibatır başta olmak üzere torunları ve yakınları, sanatçı Ediz Hun, Nuri Alço'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu ve sanat dünyasından isimler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vatan Partisi yöneticileri, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sevenleri katıldı. Usta sanatçının Türk bayrağına sarılı tabutu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Cüneyt Arkın'ın oğlu Murat Arkın babasına “Böyle insanlara ağıt değil destan yaraşır” sözleriyle veda etti.

AKM'deki törenin ardından Cüneyt Arkın'ın naaşı cenaze namazı için Teşvikiye Camisine götürüldü. Camii hınca hınç doluydu.

Konuşmakta güçlük çeken Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Arkın "Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef" dedi.

Yol arkadaşları onu “emsali olmayan bir sanatçı” olarak tanımladı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arkın'a veda vakti geldi. Usta sanatçının naaşı toprağa verileceği Zincirlikuyu mezarlığına uğurlanırken ' Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atıldı.

Yeşilçam'ın efsanesinden geriye ise Türk Milleti'nin kalbinde taht kurduğu aydın ve vatansever kişiliği ile hayat verdiği unutulmaz rolleri kaldı.

# istanbul # türkiye # türk # ilk # sinema # cenaze # son # Partisi # cüneyt arkın # kara murat