Başkan Altınok: Faciayı yağmur kanalları önler

Ankara'da etkili olan sağanak yağış yine can aldı. Başkentte sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Keçiören İncirli Mahallesinde, 4 katlı Umut Apartmanının su bastı. 22 yaşındaki Busenur Doğanay hayatını kaybetti. Kayıp olan bir kişi içinde arama çalışmaları sürüyor. Olay yerinde Ulusal Kanal'a onuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yeni faciaların yaşanmaması için yağmur kanallarına yenilerinin eklenmesi ve var olanların bakımının yapılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sarı uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara'da sağanak yağış can aldı.

Keçiören İncirli Mahallesinde, 4 katlı Umut Apartmanının alt katlarını su bastı.

Kot-1 katındaki dairede yaşayan 22 yaşındaki Busenur Doğanay'ın evin suyla dolması üzerine mahsur kaldığı ihbarı üzerine AFAD, iftaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma dalgıçları ve dalgıç polisler binaya girerek arama başlattı. Bir taraftan da suyun tahliye edilmesi için çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda Doğanay'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Zemin katlara kadar yükselen sel suları maddi hasara da neden oldu. Sel mağduru vatandaşlar şokun etkisini uzun süre atlatamadı.

Olay yerinde Ulusal Kanal'a konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok,alınacak etkili önlemler sayesinde faciaların önüne geçmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Ankara'da 13 Haziran'da yaşanan sel felaketinde de 4 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalmıştı.

# sağlık # ankara # meteoroloji # sağanak yağış # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # AFAD # Ulusal # sel # Ankara Büyükşehir Belediyesi # başkent # Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok # belediye