Kemal Sunal vefatının 22. yılında anıldı

Türk Sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal, vefatının 22. Yılında anıldı. Sanatçının kabri başında anma töreni düzenlenirken, memleketi Malatya’daki anı odası da ziyaretçi akınına uğradı.

Gülümsemesi ve canlandırdığı karakterleriyle Türk halkının gönlünde taht kuran usta oyuncu Kemal Sunal, vefatının 22. Yılında anıldı.

Sanatçının İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anma törenine, Oğlu Ali sunal ve kızı Ezo Sunal ile aile yakınları ve sevenleri katıldı.

Usta sanatçı Kemal Sunal’ın, memleketi Malatya’daki anı odası da ölüm yıl dönümünde ziyaretçilerini ağırladı.

Anı odasını ziyaret edenler, Kemal Sunal’ın "Hababam Sınıfı"ndaki halini temsil eden bal mumu heykelinin yanı sıra filmlerinden replikleri dinleme fırsatı buldu.

Kemal Sunal, Türk sinemasında hemen her kesimden karaktere hayat verdi. Öğretmenden kapıcıya her meslek grubundan insanı beyaz perdede temsil etti. Köylü oldu ağalığa başkaldırdı, orta direk oldu geçim sıkıntısına parmak bastı. Mizahın sivri diliyle güldürürken düşündürmeyi de başardı. O’nun filmleri bugün bile en çok izlenen yapımlar arasında yer almayı sürdürüyor.

Ali Sunal’ın sunuculuğunu yaptığı Güldür Güldür Show ekibinin, usta oyuncuyu andığı skeç de ölüm yıl dönümünde yeniden gündem oldu.

# istanbul # türk # gündem # malatya # köylü # aile # kemal sunal # ali sunal # zincirlikuyu mezarlığı # Ezo Sunal