Başbağlar Katliamının acısı dinmiyor

Sivas’ta Madımak Katliamından 3 gün sonra, ABD ve NATO'nun taşeronu PKK, Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde, 33 vatandaşımızı katletti. Gladyonun arka arkaya yaptığı tertiplerin acısı dün gibi taze ve bir türlü dinmiyor. Başbağlar Katliamının mağdurları adaletin tecelli etmesini istiyor.

Emperyalizm 2 ve 5 Temmuz 1993’te Sivas’ta ve Başbağlar’da gericiliği ve bölücülüğü aynı anda namluya sürdü. Sivas’ta Madımak Katliamı’ndan 3 gün sonra terör örgütü PKK, Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde, 33 vatandaşımızı katletti.

Başbağlar’da ABD ve NATO taşeronu PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi. Teröristler, 5 kişiyi de evlerde ateşe vererek öldürdükten sonra, akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği de köy meydanında topladı.

Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra bu kişileri de kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulundu.

Başbağlarlı vatandaşlar yaşadıkları acıyı unutmuyor. Ne acı diniyor ne de yaşanılanlar hafızalardan siliniyor.

Köyde, şehit edilenler her yıl olayın yaşandığı tarihte törenle anılıyor. Özellikle yaz aylarında köylerine gidenler şehitlikte dua ediyor. Vatandaşlar, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve milletin parçalanamaz birliğini vurguluyor.

Katliamdan yaralı kurtulan Başbağlar köyü muhtarı Ali Akarpınar, adaletin tecelli etmesini istedi.

# abd # Para # pkk # terör # Erzincan # nato # Altın # Temmuz # Gladyo # Madımak # başbağlar