Avusturyalı bakanlar ile işbirliği görüşmesi gerçekleştirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Avusturyalı mevkidaşları ile bir araya geldi. Ortak açıklamada Bakan Soylu iki ülke arasında ortak mekanizma kurma kararı alındığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu da Ankara ve Erivan arasındaki normalleşme adımlarını değerlendirdi. Çavuşoğlu, aşırı grupların normalleşme sürecini engellemeye çalıştığını söyledi.

Türkiye ve Avusturya ortak çalışma için iş birliği kararı aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner'i ağırladı. Bakanlar görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakanı Soylu, görüşmede iki ülke arasında ortak mekanizma kurulması kararının aldığını duyurdu:

- Türkiye ile Avusturya arasında, İngiltere, Almanya ve birçok ülke ile yürüttüğümüz, ortak mekanizma kurma kararı aldık. Ortak bir mekanizmanın kurulması bizim açımızdan son derece önemliydi.


Çavuşoğlu'nun gündeminde ise Ermenistan ile yapılan normalleşme görüşmeleri vardı:

- Ermenistan içinde aşırı gruplar ciddi bir baskı oluşturuyor. Ermenistan'ın normalleşme konusunda Azerbaycan ve Türkiye ile cesur bir adım atmasının önünde engel oluşturuyor. Bundan sonraki görüşmeler niye Ermenistan'da ve Türkiye'de olmasın?
# ingiltere # ankara # türkiye # Azerbaycan # Mevlüt Çavuşoğlu # süleyman soylu # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # iş birliği # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # son # avusturya # erivan