Akdeniz Belediyesi'nde PKK gerginliği

Mersin’in Akdeniz Belediyesi’nde meclis toplantısı gergin geçti. Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın “PKK terör örgütü müdür?” temsili oylamasına bazı CHP ve HDP üyeleri, "evet" oyu vermedi, Cumhur İttifakı üyeleri tepki gösterdi.

" PKK terör örgütü müdü?" Belediye Meclis üyelerine sorulan soru buydu. Bazı CHP'li ve HDP'li meclis üyeleri bu soruya "evet" yanıtını vermedi. Belediye meclisi toplantısı bir anda gerildi.

Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalanmasına yönelik teklif, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanması gerekçe gösterilerek CHP ve HDP üyeleri tarafından ikinci kez reddedildi. Oylamanın ardından yaşanan tartışma üzerine Belediye Başkanı Mustafa Gültak, söz aldı. Gültak, bazı meclis üyelerinin ısrarla PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini belirtti.

PKK'nın terör örgütü olarak görülmesi için mecliste temsili oylama yapan Gültak, "PKK terör örgütü müdür arkadaşlar? Ben elimi kaldırıyorum. Kaldıranları kameralar görsün. 'PKK/YPG/PYD terör örgütüdür' diyenler elini kaldırsın." ifadesini kullandı.

"PKK'nın terör örgütü olarak görülmesi" konusunda yapılan temsili oylamada bazı CHP'li ve HDP'li meclis üyeleri el kadırmadı. Cumhur İttifakı üyeleri tepki gösterdi.

Yaşanan tartışma sonrasında HDP'li meclis üyesi Ali Tanrıverdi'nin "Sizin gibi Kürtlere de yazıklar olsun." ifadesini kullanması diğer meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

Gültak'ın tartışmalar nedeniyle 5 dakika ara verdiği meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti

# Mersin # chp # Mersin # pkk # mhp # ak parti # diyarbakır # hdp # terör # gündem # akdeniz # belediye # cumhur ittifakı # diyarbakır büyükşehir belediyesi # Akdeniz Belediyesi # Mustafa Gültak