Bora Gencer Kimdir?

Ses ve Saz sanatçısı Bora Gencer Kimdir? Bora Gencer nerelidir? Bora Gencer Kaç yaşındadır?

Bora Gencer 14 Nisan 1965'te İstanbul'da dünyaya geldi.

Caz Piyanisti İlham Gencer'in oğlu olan Bora Gencer İlk okulu Maçka İlköğretim okulunda okumuştur. Annesi, babasının ikinci eşi Necla Gencer'dir.Babası İlham Gencer'in amcasının eşi dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencerdir.

İLK ALBÜM "ÖPTÜM SENİ ŞEKERİM"

7 sene konservatuar eğitiminden sonra profesyonel müzik hayatına başladı. Bora Gencer, 1995yılının ilk aylarında Mega Müzik, Aysel Gürel ve Garo Mafyan imzalı “Öptüm Seni Şeker” isimli ilk albümünü çıkardı. Bora Gencer, o dönemde tek başına Anadolu turnesine çıktı. Bora Gencer’in turneleri daha sonra da yurt içi ve yurt dışı devam etti. Turne arkadaşları arasında Asya, Demet, Harun Kolçak, Deniz Arcak, Gülay, Suat Suna, Seçil, Kerim Tekin gibi isimler de vardı.

MISIR KAHİRE MÜZİK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK

Profesyonel turne ve konser çalışmalarının haricinde çeşitli yarışmalara da katılan sanatçı, Pamukkale Festivali’nde ağabeyi İlhan Gencer ile beraber aldığı dereceyle Mısır‘da Uluslararası Kahire Müzik Yarışması’nda birincilik kazandılar. Daha sonra Onno Tunç adına düzenlenen beste yarışmasında kendi bestesi ve yorumuyla üçüncü oldu. 1999 yılında sanatçı “Bir Allah Bilir” isimli ikinci albümü Elenor Müzik’ten piyasaya çıktı.

12 yılında Hande Subaşı ile başrol “Kamelyalı Kadın” müzikalinde oynadı. 2007 yılında “Aşık Oldum” adlı dördüncü albümle birlikte Bora Gencer’in Baş rol oynadığı iki tv filmi “Kaçak Gelin” ve “Aşk Başa Gelince” gösterime girdi. Bora Gencer, “Emredersin Komutanım” İsimli eğlence programında her hafta Çarşamba akşamları sunuculuk yaptı.

"BORA BORA SHOW"

2008 yılında Kanal T adında bir kanalda uzun süre Bora Bora Show adında bir program yaptı. Programa Ayşenur Yazıcı, Erol Büyükburç, Ayten Alpman, Hande Subaşı, Ece Gürsel, Şebnem Shaefer, İlham Gencer, Okan Bayülgen, Hakan Aysev, Çiğdem Tunç gibi konuklar katıldı. Daha sonra askerlik Anıları adında bir program yaptı bu programa da Orhan Ayhan, Ayhan Bermek, Atatürk’ün torunu Ahmet Doğançay gibi tanınmış simalar katıldı.

2009 yılında “Renklerde Kaybolan Hayat” adlı Sinema filminde oynadı. Filmde, Bora Gencer’in yanı sıra, Okan Bayülgen, Şebnem Schafer, Bedri Baykam, Selen Görgüzel gibi sanatçılar görev aldı. Bora Gencer filmde, Nazım Hikmet‘e hayat verdi.

Bora Gencer, 27 Nisan 2008 tarihinde Alman vatandaşı olan Hülya Yaman ile evlendi. 2008 yılında dünyaya gelen Ayaz adında bir oğlu var.

# istanbul # mısır # Deniz # ilk # Kahire # Kerim Tekin # okan bayülgen # harun kolçak # Garo Mafyan # Suat Suna