Mustafa Kayalar ve Mehmet Emin Yumuşak görevden uzaklaştırıldı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest kalan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırdı. Bakanlık Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak da görevden aldı.

İzmir'in CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Menderes Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatığı incelemeyi tamamladı. Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertaç Güleç'i görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Ertaç Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyesi çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde yapılan usulsüzlükler sonucunda 10 milyon liralık kamu zararı oluştuğu tespit etti. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da gözaltına alındığı operasyonda, Özdere Mahallesi'nde bulunan yapıların imar mevzuatı ve kıyı kanununa açıkça aykırı yapıldığı belirlendi. Bu yapılara ilişkin Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç'in menfaat sağladığı öne sürüldü. Bu kapsamda Belediye Başkanına yakınları üzerinden Bodrum'da villa verildiği, bazı firmalar ile Menderes Belediye Mustafa Kayalar'ın eşi Aslı Kayalar arasında para transferi gerçekleştirildiği idda edildi. CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Öte yandan haksız kazanç elde ettiği ve belediyeyi zarara uğrattığı gerekçeleriyle hakkında dava ve soruşturma bulunan Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

# izmir # chp # içişleri bakanlığı # Aksaray # ceza # araç # menderes # yolsuzluk # belediye # mustafa kayalar # İç İşleri Bakanlığı