Rumlar kendi yönetimini dinlemedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kullanıma açtığı Maraş adadaki Rumlardan yoğun ilgi gördü. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin karşı çıkmasına rağmen 400'den fazla Rum Maraş’taki ev ve işyerleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne başvuru yaptı.

Kendi yönetimlerini dinlemediler, hızla gelişen Maraş için harekete geçtiler.

Açılma kararı sonrası Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin karşı çıkmasına rağmen 400'den fazla Rum Maraş’taki ev ve işyerleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne başvuru yaptı.

KKTC’nin 37’inci kuruluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş bölgesi ile ilgili Rumlara çağrıda bulunmuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın bu çağrısı sonrasında GKRY, vatandaşlarını uyararak KKTC’den gelen çağrılara itibar etmemelerini ve Maraş bölgesinde mülkleri olanların KKTC’ye başvurmamalarını istedi.

Ancak Rumlar yönetimi dinlemedi. Aydınlık Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre 400’ü aşkın Rum, Maraş bölgesindeki mülkleri için KKTC makamlarına başvuru yaptı.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından Rumlar Maraş'taki otel ve diğer işletmelerini KKTC yasalarına uymak koşuluyla işletebilecekler.

# cumhurbaşkanı # türk # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # aydınlık gazetesi # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # Kapalı Maraş # Cumhurbaşkanı Ersin Tatar