İngiltere'den Görev Vakfı'na yaptırım: UWI yaptırım listesinde

Görev Vakfı bünyesinde Türkiye merkezli faaliyet yürüten uluslararası strateji ve analiz platformu United World International, İngiltere'nin mali yaptırım listesine alındı. Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, “Yaptırımlar Avrasya’nın madalyasıdır.” dedi.

İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri (Görev) Vakfı, İngiltere’nin yaptırım listesine girdi.

Görev Vakfı bünyesinde Türkiye merkezli faaliyet yürüten uluslararası strateji ve analiz platformu United World International (UWI), İngiltere Maliye Bakanlığı’nın 4 ve 5 Temmuz’da yayımladığı iki mali yaptırım listesinde yer aldı.

UWI, daha önce ABD, İngiltere ve Avustralya devletleri tarafından yaptırıma uğramıştı. Bu sefer ilk kez resmi yaptırım metninde Görev Vakfı’nın adı ve açık adresi geçti.

Avrasya stratejisi çizgisinde bağımsız yayınlar yapan platforma, “ Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne aykırı eylemleri destekleme” gibi gerekçelerle “varlıkları dondurma” ve “seyahat yasağı” yaptırımları getirildi. Görev Vakfı (The Gorev Foundation) da “iştirak kuruluş” olarak listeye dahil edildi.

Batı dünyasının, NATO’nun genişleme politikasına Ukrayna’da sert cevap veren Rusya’yı ve müttefiki ülkeleri bu tür yaptırımlarla durdurmaya çalıştığını söyleyen Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Türkiye’nin de Rusya’yla aynı tehditlere karşı savaştığını kaydetti:

- Bu yaptırımlar, yükselen Asya çağı mevzisinde yer alanlar için birer madalyadır. Görev Vakfı’na ve kurumumuz olan UWI’ye istedikleri yaptırımı yapsınlar. Bunların hepsi nafiledir, boşa çabadır. Hiçbir sonuç alamayacaklardır. Biz kendi kurumumuz olan UWI’nin yanındayız, beraberiz. Görev Vakfı ve tüm bağlı kuruluşları, Asya çağına öncülük görevlerini, daha büyük bir kararlılık ve başarıyla yerine getirecektir. yaptırıma uğrayan ülkelerin iş dünyalarının, medyalarının, akademilerinin birleşerek ABD hegemonyasına ve Dolar Saltanatı’na son verecektir.


Es//
UWI Yöneticisi Dr. Mehmet Perinçek de platforma ‘dört dalga halinde’ uygulanan yaptırımları, “United World International’ın hedef seçilmesinin en önemli sebebi Türkiye’nin Batı emperyalizmle mücadelesinin bütün cephelerindeki haklılığını İngilizce olarak dünya kamuoyuna duyurmasıdır.” sözleriyle değerlendirdi.

# abd # ingiltere # türkiye # rusya # Ukrayna # nato # Temmuz # Avrasya # son # görev vakfı # United World International # Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel