Munzur Gözeleri doğaseverlerin gözdelerinden biri oldu

Tunceli’nin Munzur Gözeleri, doğal güzellikleri ve irili ufaklı şelaleleri ile doğaseverlerin uğrak noktası oldu. Munzur Gözeleri, ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı da sağlıyor.

Şehirlerin keşmekeşliğinden uzak doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin adresi Munzur Gözeleri oldu. Tunceli’nin Munzur Gözeleri doğa tutkunlarının rotasına eklendi.

Sarp dağların arasında kurulu 1500 rakımlı Ovacık, el değmemiş doğasıyla yılın her döneminde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Birinci derece doğal sit alanı Munzur Gözeleri de sahip olduğu güzelliklerle bölgedeki önemli turizm alanlarının başında geliyor.

Dört mevsim kaya oyuklarından çıkan sularıyla dikkati çeken gözeler, yaz aylarında da eriyen karla akan irili ufaklı şelaleleri ve çevresinde açan rengarenk çiçeklerle süsleniyor.

Araçlarıyla il merkezinden yola çıkan doğa tutkunları, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yaptıkları yaklaşık 1 saatlik seyahatin ardından ziyaret köyüne ulaşıyor. Doğanın manzarası ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

# Tunceli # milli # tunceli # turist # turizm # ovacık # yerli turist # Munzur Vadisi Milli Parkı # doğasever # yabancı turist