İBB dikey bahçeleri kaldırdı reklam panoları koydu

İstanbul’da karayolları kenarlarındaki duvarları süsleyen ancak asıl işlevi emisyonla gürültü bariyeri olan dikey bahçeler kaldırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan yerlere ise reklam panoları yerleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, karayolları kenarındaki emisyonla gürültü bariyeri işlevi gören dikey bahçeleri kaldırdığı bazı yerlere, reklam panoları takıldı.

Kent genelindeki dikey bahçeler, yaklaşık 1,5 yıl önce bakım bedelleri yüksek olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülmeye başlandı. Belediye dikey bahçe yerine önce grafiti daha sonra da sarmaşık yapılacağını duyurmuştu. Ancak ikiside yapılmadı.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışındaki uzun süredir boş kalan dikey bahçelerin olduğu duvara, reklam panoları astı.

Duvara 3 reklam panosu takıldı. Panolardan biri firma reklamı konuldu. Panoların alt kısımlarında, dikey bahçelerden kalan sulama hortumlarının ve çivilerin olduğu görüldü.

"Çevresel Gürültü Değerlendirmesi ve Yönetimi ile İlgili Uygulamamaları Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi" kapsamında yer alan bilgiler ve makaleler de karayolları ve demiryollarındaki bitki örtüsünün emisyonla gürültü bariyeri işlevi gördüğünü kanıtlıyor.

Öte yandan proje kapsamındaki makalelerde, yollarda yer alan bitki örtüsünün dikkat dağıtmadığı ve doğayla uyumlu olduğu için kazaları önleyici bir etkisi olduğu da yer alıyor.

Vatandaşlar ise yeşil alanın kaldırılmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

# İstanbul # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ekrem imamoğlu # proje # 15 temmuz şehitler köprüsü # Temmuz