Kritik zirve İstanbul'da yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus ve Türk askeri heyetlerin yarın İstanbul'da tahıl ihracatıyla ilgili bir araya geleceğini duyurdu. Görüşmeye Ukrayna ve Birleşmiş Milletler heyetleri de katılacak.

Tahıl koridoru için kritik zirve İstanbul'da yapılacak. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya ve Türkiye'den heyetler 13 Temmuz'da İstanbul'da bir araya gelecek.

Görüşmeye Ukrayna ve Birleşmiş Milletler heyetlerinin de katılacağı öğrenildi.

Türkiye, Ukrayna tahılının çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler’in Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili olarak harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Kritik zirveye ilişkin bir açıklamada Milli Savunma bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "gıda krizinin" çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirtti.

Çalışmalar kapsamında kendisinin de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüşmeler gerçekleştirdiğine dikkat çeken Akar, bunun ardından kamuoyunda "kırmızı hat" nitelendirilen Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasında doğrudan temasın hayata geçirildiğini hatırlattı.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # Putin # cumhurbaşkanı # bm # savunma # Temmuz # şoygu