İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Katar Emiri görüştü

İran ile Katar arasındaki diplomatik temas sıklaştırıldı. İki ülke dışişleri bakanın Tahran'da bir araya gelmesinin ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al Sani telefonda görüştü. İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede liderler, birbirilerine Kurban Bayramı tebriğinde bulundu. Reisi bir telefon görüşmesi de Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ile yaptı.

İran ve ABD arasındaki nükleer müzakerelere ev sahipliği yapan Doha ile Tahran arasındaki diplomatik temaslar sürdürüyor. Geçen hafta Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman İran'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir de telefon trafiği başlatıldı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Katar Şeyh Tamim bin Hamed Al Sani telefon görüşmesi yaptı.

İranlı ve Katarlı yetkililerin son dönemdeki yoğun görüşmelerine değinen Reisi, "Bu görüşmelerle istişarelerin iki ülke arasındaki anlaşmaların uygulanmasında olumlu etki bırakıyor" dedi. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al Sani de telefon görüşmesinde İran halkının Kurban Bayramını tebrik etti. Katar Emiri ayrıca ikili ilişkilerin gelişme sürecinden ve anlaşmaların uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Katar Emiri'nin yanı sıra Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ile de telefonda görüştü. Reisi, "İlişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki alışverişlerin özellikle de enerji ile tarım alanında artması için hazırız” ifadelerini kullandı.

Şehbaz Şerif de takas yöntemiyle alışveriş yapmak ve aynı zamanda enerji alanında iş birliği yapmak istediklerini bildirdi.

# abd # iran # cumhurbaşkanı # katar # pakistan # Kurban Bayramı # ibrahim reisi # kurban # tahran # son # Tarım # ülke # diplomatik temas # şehbaz şerif