İran'dan ABD'ye nükleer uyarısı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran’ın nükleer anlaşma görüşmelerindeki duruşundan taviz vermeyeceğini söyledi. Reisi, Amerika Birleşik Devletleri’ne de baskı politikalarından vazgeçme uyarısı yaptı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, nükleer anlaşmanın canlandırılmasına ilişkin Viyana’da müzakerelerde ülkesinin haklı duruşundan taviz vermeyeceğini söyledi.

Reisi, ABD’nin İran'ın nükleer anlaşma dışında talepler öne sürdüğü yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

“İran müzakerelerde her zaman mantıklı hareket etmiş ve makul taleplerini ortaya koymuştur” diyen Reisi, Amerika Birleşik Devletleri’ni baskı politikalarından vazgeçmesi konusunda uyardı.

İran Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Joe Biden’ın Batı Asya turu ve Amerikan yetkililerin bölgeye ziyaretlerine de değindi. İran’ın bölgedeki tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. Reisi, “Bize ABD’nin mesajın ulaştıranlara, İran'ın toprak bütünlüğüne karşı yapılacak en ufak bir hareketin kararlı tepkimizle karşılanacağını defalarca ilettik.” İfadelerini kullandı.

# abd # iran # cumhurbaşkanı # reisi # batı # joe biden # Amerika Birleşik Devletleri # nükleer # abd başkanı # takip # müzakere