“İstanbul’a hoş geldin İmamoğlu” pankartı ile karşılandı

İstanbul sele teslim olduğu sırada tatilde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu, iki yıl önce 'bu yaz en hızlı şekilde çözeceğiz' dediği Haramidere’nin yeniden taşması ile ilgili suçu kendinden önceki yönetime attı. İBB Başkanı, sel mağduriyeti ile ilgili haber ve yorum yapan basını da suçladı.

İstanbul’da vatandaş sel ile mücadele ederken ailesi ile tatilde olduğunu açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 gün sonra, tatilini bitirip İstanbul'a döndü! Kameralar karşısına geçti. Tatil hakkının olduğunu söyledi:

- Kusura bakmasınlar bu tavrımı değiştirmeyeceğim.


Vatandaşın yaşadığı zor anları görmezden gelen İmamoğlu, “yaşanılan bir afet değildi” yorumunda bulundu:

- Yaratılan algıları değil yalın gerçeği konuşalım. İstanbul genelinde adına afet denilecek olay yaşanmadı. Birkaç ilçede su baskınları oldu.


İmamoğlu 2020 yılında 'bu yaz en hızlı şekilde çözeceğiz' dediği Haramidere'nin yeniden taşmasıyla ilgili kendinden önceki yönetimi suçladı.

İmamoğlu, sel mağdurlarını haberleştiren ve kendisini eleştiren yorumlar yapan medyayı da hedef aldı:

- Ben televizyon kanallarınızı izlemiyorum. Çünkü dejenere edilmiş bu düzende insanımıza yakışan konuşmalar o kanalların çoğunda yapılmıyor. Ortada bir cinayet var zanlı elini kolunu sallayarak olay yerinde geziyor, kurtarıcı gibi bir de poz veriyor. Herkes onun suçlu olduğunu biliyor ama her nedense maktulü yaşama döndürmeye çalışan insan suçlanıyor ve linç ediliyor. Basının yaratmak istediği bu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un uyarılarına rağmen bir önlem alınmadığı halde herkesi suçlayan İmamoğlu'na açıklama sonrası tepkiler gelmeye devam etti. Tatili bırakıp görevine dönmeyen İmamoğlu'na sosyal medyadan tepki yağdı.

Bazı vatandaşlar da her afet anında İstanbulluları kaderine terk eden İmamoğlu'nu “İstanbul’a hoş geldin İmamoğlu” pankartı ile karşıladı.

“İstanbul’a hoş geldin İmamoğlu” pankartı ile karşılandı - Resim : 1

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # açıklama # imamoğlu # sel # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu # belediye