15 Temmuz'un 6'ncı yılı nedeniyle kimler ne dedi?

15 Temmuz'un 6'ncı yılı nedeniyle siyasetçilerden açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimini kınayan Millet İttifakı ve bileşenleri ise Amerika destekli girişimini yapan FETÖ'nün ismini vermedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD destekli FETÖ'cü darbe girişiminin yıl dönümünde bir video mesaj yayınladı. Erdoğan, mesajında 15 Temmuz'un Türkiye için dönüm noktası olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Darbe girişimini kınayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında FETÖ dememesi ise dikkat çekti:

- #15Temmuz 2016'da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Sadece sonuçları konuşarak değil, ülkeyi bu noktaya getiren herkes hesap verdiğinde, hak yerini bulmuş, adalet sağlanmış olacak.


İyi Parti, Deva Partisi, Saadet ve Gelecek Partisi'nden de 15 Temmuz mesajları geldi. Millet İttifakı ve bileşenleri açıklamalarında Amerika destekli darbe girişiminin kuvveti olan FETÖ'nün adını vermedi.

Diğer yandan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Ankara'da da bir dizi program vardı.


Kurtuluş mücadelesinden geçerek bugünlere gelen Gazi Meclis darbe girişimi gecesinde de FETÖ'cülerin hedefi olmuştu.

15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin 6. yılında Meclis'te birçok etkinlik yapıldı.


Meclis'teki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de arasında olduğu çok sayıda isim katıldı. Törende, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, darbe girişimi gecesi bombalanan alana karanfil bıraktı.

Şentop, konuşmasında darbe girişiminin nedenlerine dikkat çekti:

- Dünya sisteminin yeniden tanzim edildiği, küresel ve bölgesel düzeyde belirleyici tasarımların gerçekleştiği böyle bir dönemde, bazı güçler için Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve kültürel düzeyde etkili ve iddialı bir aktör olarak öne çıkmasının tehdit olarak gördü.


Meclis Başkanı, darbe girişimi sonrası sürdürülen terörle mücadeledeki kararlığı da vurgu yaptı:

- Son 6 yılda hem sınırlarımız içinde hem de sınır ötesinde yürütülen kararlı mücadele sonuçlarını vermiştir. Terörü bir diplomasi aracı ve yöntemi olarak kullanmak isteyenlerin aynı zamanda FETÖ'nün de açık veya gizli hamisi olduğu, PKK/PYD terör örgütleri ile FETÖ'yü koordineli ve birbirlerine müzahir aparatlar olarak kullandığı bugün artık çok daha net görülmektedir.


Bir tören de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Külliyede bulunan 15 Temmuz Anıtı'na çelenk bıraktı.

Oktay, tören alanına darbe girişiminde vurularak yaralanan dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ile yürüdü.

# ankara # fetö # erdoğan # 15 temmuz # cumhurbaşkanlığı # millet ittifakı # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # Temmuz # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # son # darbe # Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay # Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler # Meclis Başkanı Mustafa Şentop