Şi Cinping Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi kentinde düzenlediği bir teftiş gezisi sırasında Çin ulusu için etnik birliği ve ilerlemeyi teşvik etmeyi ve topluluk duygusunu pekiştirmeyi vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi kentinde düzenlediği bir teftiş gezisi sırasında Çin ulusu için etnik birliği ve ilerlemeyi teşvik etmeyi ve topluluk duygusunu pekiştirmeyi vurguladı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi genel sekreteri olan Şi, Sincan teftiş gezisinin ilk ayağında Salı öğleden sonra Sincan Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Şi, üniversitedeki bir müzeyi ve araştırma üssünü ziyaret ederek tarihi ve inşasının yanı sıra yeteneklerin yetiştirilmesi, etnik birlik ve değiş tokuşların teşvik edilmesi konusundaki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kampüste öğrencilere bir konuşma yapan Şi, Çin'in birleşik, çok etnikli bir ülke olduğuna ve Çin ulusunun çoğulcu birliğinin Çin'in dikkat çekici bir özelliği olduğuna dikkat çekti.

Şi, sosyalist sistem altında tüm etnik grupların gerçek bir eşitlik, birlik ve ortak ilerleme kaydettiğini belirterek, Çin'in etnik meselelere ilişkin teori ve politikalarının sağlam ve etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin özelliklerine sahip etnik sorunları çözmek için doğru yola bağlı kalma gereğini vurgulayan Şi, Çin ulusu için topluluk duygusunu teşvik etmek için temel araştırmaları ilerletme çabalarına çağrıda bulundu.

Tüm etnik gruplardan oluşan birleşik bir Çin'in yenilmez olmaya ve parlak bir geleceği kucaklamaya bağlı olduğunu ve ülkenin ikinci yüzüncü yıl hedefi ve Çin ulusunun büyük gençleşmesinin kesinlikle gerçekleştirileceğini söyledi.

Şi, üniversitenin eğitim kalitesinin ve araştırma ve yenilik kapasitesinin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı ve öğrencileri ülkenin ve Çin ulusunun geleceği için çaba göstermeye çağırdı.

Çarşamba sabahı Şi, sakinlerinin yüzde 95'inden fazlasının etnik azınlıklardan oluştuğu Guyuanxiang yerleşim bölgesini ziyaret etti.

Başkan, insanların günlük yaşamı hakkında bilgi edinmek için yerleşim bölgesindeki hizmet merkezini, dans salonunu ve çocuk okuma odasını ziyaret etti.

Okuma odasında yerel çocukların gösterisini izledikten sonra Şi, çocuklar için güzel geleneksel Çin kültürü eğitiminin önemini vurguladı.

Şi daha sonra yerel bir ailenin evini ziyaret etti ve aile üyeleriyle hayatları hakkında sohbet etti.

Cemaat sakinlerine bir konuşma yapan Şi, etnik birliğin Çin'deki tüm etnik grupların "can simidi" olduğunu ve Sincan'daki tüm etnik grupların Çin ulusunun büyük ailesinin ayrılmaz üyeleri olduğunu vurguladı ve insanların ellerinden geleni yapması gerektiğini sözlerine ekledi. iyi durumda

# ilk # Çin Halk Cumhuriyeti # Partisi # sincan uygur özerk bölgesi # Çin Komünist Partisi # urumçi # Şi Cinbing