Ağrı Diyadin kaplıcalarına yoğun ilgi

Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli termal turizm merkezleri arasında yer alan Diyadin Kaplıcaları'na, yerli turistin büyük ilgisi var.

İl merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Diyadin ilçesi, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin jeotermal kaynaklarıyla da bölgenin önemli turizm konumunda.

İlçedeki jeotermal alanda kurulan ve zengin mineralli suya sahip kaplıcalar, yılın her mevsimi çevre iller başta olmak üzere yurdun dört bir yanından gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK desteğiyle son yıllarda tesis sayısı artan kaplıcalar bölgesi, yaz sezonunda çocuklarıyla “şifa dolu tatil” yapmak isteyen aileleri ağırlıyor.

Tatillerini en iyi şekilde değerlendirmek ve rahatsızlıklarına şifa aramak için kaplıcalara gelenler, tesislerin yanında bulunan yeşillik alanlarda piknik de yapıyor. Ayrıca vatandaşlar isteğe göre özel ve diğer havuzlarda da yüzme imkanı buluyor.

Çalışanlar kaplıcaların romatizma, kireçlenme ve bel fıtığına iyi geldiğini söyleyerek, gelecek misafirleri beklediklerini ifade etti.

# doğu anadolu # ağrı # turizm # son # tarihi # diyadin # kaplıca