İsveç mutabakatı yok sayıyor: Göteborg'da PKK flaması çekildi

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı muhtırada PKK faaliyetlerine izin verilmeyeceği yazılı karar bağlandı. Ancak şu ana kadar bu madde İsveç’te hayata geçmedi. Teröre desteğini sürdüren İsveç’in Göteborg kent merkezinde PKK flaması direklere çekildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya için “terör örgütü PKK ve YPG’nin kuluçka merkezi” demişti. Müslüman’ın sokulduğu delikten bir daha sokulmayacağını söyledi. İki ülkenin NATO’ya üyelik süreçlerinin gündeme alınmasını reddetti.

NATO, Madrid’te Türkiye ile İsveç ve Finlandiya’yı bir araya getirdi. Türkiye şartlı olarak blokajını kaldırdı. İsveç ve Finlandiya ülkelerinde PKK/YPG ve FETÖ faaliyetlerine müsaade etmeyeceği mutabakata bağlandı.

Bugüne kadar mutabakata uyulmadı. İsveç’te PKK/YPG eylemlerine serbestçe devam etti. Son olarak da ülkedeki direklere PKK/YPG flamaları çekildi.

İsveç’in Göteborg kentinin şehir merkezi ve çeşitli noktalarındaki bayrak direklerinde PKK/YPG flamaları asıldı.

Bölücü terör örgütünün flamaları kentin 3 noktasında görüntülendi. Kent merkezinde iki noktadaki direklerin yanı sıra liman bölgesindeki direklere de PKK ve YPG flamalarıçekildi. İsveç makamlarından terör örgütünün eylemi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan muhtırada Türkiye’nin iadesini istediği teröristler hakkında da iki devlet direnç gösteriyor. Mutabakata rağmen iade işlemlerinin yapılmayacağı düşünülüyor.

# türkiye # erdoğan # pkk # açıklama # cumhurbaşkanı # isveç # nato # madrid # son # mütabakat # finlandiya # göteborg