Teslim olan Ovalıoğlu anlattı: Sözde vekilleri Kandil belirledi

HPD ve terör örgütü PKK'nın ilişkisini gözler önüne seren bir itiraf daha geldi. PKK’dan kaçarak Türk güvenlik güçlerine teslim olan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, 2015 seçimlerinde HDP’nin milletvekili listesinin Kandil’de hazırlandığını söyledi. Adaylarla Kandil'de tek tek görüşüldüğünü anlatan Ovalıoğlu, PKK'nın belirlediği 12 ismin hâlâ milletvekili olduğunu belirtti.

Gri listede aranırken PKK’dan kaçarak teslim olan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, itiraflarını sürdürdü. 2015 seçimlerinde Kandil’in para gönderdiği ortaya çıkan HDP’nin listelerinin de burada hazırlandığı ifade tutanaklarına yansıdı.

Merdan Rüştü Ovalıoğlu, PKK ile HDP’nin bağını tek tek anlattı. Ovalıoğlu’nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeye göre, HDP’li isimler, 2015 seçimleri öncesi Kandil’in yolunu tutmuş.

Seçim kampını Kandil’de yapan HDP'liler, örgüt tarafından mülakata alınmış:

- O dönem 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçim süreci öncesinde KCK/TM Karargahı’nda yoğun faaliyetlerin yürütüldü. Başta Türkiye’den olmak üzere farklı alanlardan gelen kadro örgüt mensupları ve sivil şahıslar ile görüşmeler yapıldı. Net olarak biliyorum.


Kandil'de belirlenen milletvekillerinin 12’sinin hâlâ görev yaptığını da itiraf etti. İstanbul’da PKK’ya destek için yapılan eylemde polise yumruk atan DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in de Kandil’in yolunu tutan isimlerden olduğunu söyledi:

- HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan'ı 2015’te Kandil’de gördüm. Kurtalan’ın kardeşinin de örgüt mensubu. Salihe Aydeniz'i de Kandil'de gördüm. Kendisini Kandil'e getiren örgüt mensubunun HDP Erbil temsilciliğinde çalışan Şilan kod olduğunu biliyorum. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'yı da 2015 yılı ilkbahar aylarında Kandil alanında gördüm. Meral Danış Beştaş, görüşmeler yapmak amacıyla örgüt tarafından 2015 yılı başlarında Kandil alanına çağırıldı ve sonra milletvekili seçilmesi için izin verildi. Kendisini bizzat Kandil alanında farklı noktalara götürmüştüm.


Ovalıoğlu'nun, ifadesine göre, Kandil'in yolunu tutan diğer isimler de şöyle;

- HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü
# izmir # istanbul # türkiye # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # pkk # kandil # hdp # şırnak # seçim # merdan rüştü ovalıoğlu