Yüksek Askeri Şura toplantısı ne zaman?

Yüksek Askeri Şura’nın Ağustos ayı başında toplanması bekleniyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresinin uzatılması öngörülüyor. Geçen yıl görev süreleri uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz’ün durumları da ele alınacak.

Yüksek Askeri Şura’nın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ağustos ayının ilk haftasında toplanması öngörülüyor.

Toplantı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Orgeneral Avsever ilk defa toplantıda yer alacak.

Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması, emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak.

Şurada, emeklilik için yaş haddinin 72’ye çıkarılması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresinin uzatılması bekleniyor. Bu durumda Orgeneral Güler, 1990’dan sonra dört yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak.

Görev süreleri geçen sene bir yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün durumları da Şura’da görüşülecek. Görev sürelerinin uzatılması durumunda Oramiral Özbal Deniz Kuvvetlerinde, Orgeneral Küçükakyüz ise Hava Kuvvetlerinde, dört yıldan fazla kuvvet komutanlığı yapan üçüncü isimler olacak.

Şura toplantısında bazı korgenerallerin terfi durumları da değerlendirilecek.

# erdoğan # cumhurbaşkanı # eğitim # Deniz # genelkurmay başkanlığı # Kara Kuvvetleri Komutanlığı # ilk # Hava # Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler # yüksek askeri şura # Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer # Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati