Suriye'de etkisiz hale PKK'lıların itirafları ortaya çıktı

ABD'nin taziye mesajı yayımladığı PKK’lı teröristlerin itirafları ortaya çıktı. İfadeler, ABD ve Suriye’deki kara gücü PKK/YPG’nin Türkiye'ye karşı kanlı planlarını gözler önüne serdi.

ABD'nin baş sağlığı dilediği teröristlerin kanlı eylem planları, video kayıtlarında ortaya çıktı.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki nokta operasyonla 3 PKK/ YPG'li teröristi etkisiz hale getirmiş; ABD Merkez Komutanlığı öldürülen teröristler için taziye mesajı yayımlamıştı.



PKK’nın Suriye kolu SDG'nin sözde genel komutan yardımcısı Jiyan Efrin kod adlı Salwa Yusuf da etkisiz hale getirilen teröristler arasındaydı. Kadın teröristin Türkiye'ye karşı yürütülen eylemlerle ilgili itirafları ortaya çıktı.

Bir video kaydında yer alan ifadelerinde terörist Salwa Yusuf , PKK kamplarında eğitim aldıklarını ve Türk askerine karşı saldırılar düzenlediklerini itiraf etti.

- Silah olmadan dağda yaşayamazdın yani düşman rahat bırakmazdı Türk Devleti. O kampa ilk gittiğimde 70-75 arkadaşdık ve her biri bir yerden gelmişti. Bir karakolu düşürdüğümüz zaman baya cephane alırdık, silah da alırdık kim cephane istese karakolu düşürmeleri gerekiyordu ki ondan alırlardı. Köylere inerken bile sanki bir eyleme gidecek şekilde kendimizi hazırlıyorduk. Birkaç kere öyle çatışmalar da olmuştu köyün içinde.

İtiraflar, terör örgütü PKK’nın çocukları nasıl kullandığını da kanıtlar nitelikte... Terörist Salwa Yusuf 12-16 yaş arası kız çocuklarını örgüte katmak için faaliyet yürüttüklerini anlattı. Çocukları ailelerinden koparmak için ev ev dolaştıklarını söyledi.

# abd # türkiye # pkk # suriye # YPG # terörle mücadele # türk # eğitim # ilk # itiraf # baş sağlığı