Giresun: "Mavi ile Yeşilin Buluştuğu Şehir"

Giresun, doğal ve tarihi güzellikleriyle Karadeniz'de turizmin merkezlerinden biri olmaya aday… "Mavi ile Yeşilin Buluştuğu Şehir" sloganıyla şehir, dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor.

Antik çağlardan bugüne kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan Giresun, zengin kültür birikiminin yanı sıra doğal güzellikleriyle Karadeniz'de yeni turizm merkezi olmayı hedefliyor.

"Mavi ile Yeşilin Buluştuğu Şehir" sloganıyla dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayan şehirde, Giresun Adası, Mavi Göl, Kuzalan Şelalesi, Giresun Kalesi, bugün müze olarak kullanılan Gogara Kilisesi, Meryem Ana Manastırı, Şebinkarahisar ve Tirebolu Kaleleri yer alıyor.

Ayrıca, Türkler ile Rumların birlikte yıllarca yaşadığı, türkülere konu olan Zeytinlik semti, gezginleri tarihin içerisinde yolculuk yaptırıyor.


Turkuaz ve beyaz renkleriyle Pamukkale'yi andıran Göksu Travertenleri ve Yedideğirmenler Tabiat Parkı ile 2 bin 800 metre yükseklikteki Karagöl, gezginlere farklı deneyimler sunuyor.

Anadolu'nun kuzey bölgesinde yer alan Giresun'un yemek kültürü de mutfağındaki doğal bitkiler, sebzeler ve deniz ürünleriyle birlikte yerli ve yabancı turistin merak ettiği alanlarda öne çıkıyor.

# Pamukkale # Karagöl # antik # Göksu Travertenleri