Vatan Partisi'nden CHP'li belediyeye terörle işbirliği tepkisi

CHP’li belediyeler terör örgütleriyle anılmaya devam ediyor. Bu kez de Adana’nın Çukurova İlçe Belediye’sinde, PKK üyeleri ile yakınlarının işe alındığı, FETÖ’cü müteahhitlerle iş yapıldığı iddialar arasında. Konuya ilişkin açıklama yapan Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’nin iddialara ilişkin cevap vermesini istedi. Konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Belediye yetkilileri iddiayı reddetti ancak somut bir delil sunmadı.

CHP’li Adanalı belediyelerin terör örgütleri ilişkileri gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde PKK’nın şehir yapılanmasına düzenlenen operasyonda Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, gözaltına alınmıştı. Buyruk daha sonra, başkan yardımcılığı görevinden alınmıştı.

Bu kez de Çukurova Belediyesi’nde, Abdullah Öcalan’ın terör örgütü üyeliğinden 21 yıl hapis yatan yeğeni Mustafa Keser’in ve PKK’lı intihar bombacısı Leyla Kaplan’ın yakınlarının belediyede işe alındığı iddia ediliyor.

Belediye Başkanı Soner Çetin’in, FETÖ’cü müteahhitlere arsa peşkeş çektiği, imara uygun olmayan alanlarda izinler verdiği ve inşaatların kat izinlerini fazla verip, haksız kazanç sağladığı iddialar arasında.

Başka bir iddia ise bu konuda haber yapan gazetecilerin tehdit edildiği yönünde.

Konuya ilişkin açıklama yapan Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, iddiaları sordu.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Suseven, yetkililerin kamuoyunu aydınlatması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Ulusal Kanal’a açıklama yapan Belediye yetkilileri, bütün iddiaları reddetti ancak somut bir delil göstermedi.

# chp # adana # fetö # pkk # açıklama # vatan partisi # Ulusal # Partisi # çukurova # soner çetin # Ahmet Suseven # Vatan Partisi Adana İl Başkanı