"S-300 füzeleri Suriye'de İsrail savaş uçaklarını hedef aldı"

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Rusya'ya ait füzelerin, iki ay önce Suriye'de İsrail uçaklarını hedef aldığını söyledi.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun düzenlediği konferansta konuşan Gantz, " Rusya S-300 füzeleri 2 ay önce Suriye'deki İsrail uçaklarını hedef aldı." dedi.

Olayın sadece bir kez olduğunu ve saldırının İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırısı sırasında gerçekleştiğini belirten Gantz, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

İsrail ile Rusya arasındaki "Yahudi Ajansı" polemiğine de değinen Gantz, bu sorunun çözülebileceğine inandığını ve Rusya ile ilişkilerinin çok önemli olduğunu belirtti.

"BÜYÜK DEVLETLERLE İRAN ARASINDA YAKINDA BİR ANLAŞMA İMZALANMASINI ÖNGÖRMÜYORUM"

Gantz, İran konusunda ise, "Büyük devletler ve İran arasında yakın zamanda bir anlaşma imzalanmasını öngörmüyorum ancak bunu uzak bir ihtimal olarak da görmüyorum." dedi.

İran'ın bu konuda ABD ve Batılı ülkelerle yaptığı görüşmelere işaret eden Gantz, gelecek günlerde böyle bir anlaşmanın olacağını düşünmediğini ancak bunu tümüyle de yok saymadığını, şu anda bununla ilgili büyük bir işaret göremediğini ifade etti.

# abd # rusya # iran # suriye # israil # hedef # Biden # joe biden # Temmuz # son # hizbullah # çok # anlaşma # s-300