Bakan Soylu'dan ABD Büyükelçiliği'ne yanıt: "Hiç samimi değil"

PKK ve uzantılarına açıkça destek veren ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde şehit düşen Türk askeri için taziye mesajı yayınladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiç samimi değil" dedi. 3 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini de söyleyen Soylu, “’Dostlarımızdan’ taziye mesajı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

PKK’ya TIR’larca silah ve yardım gönderen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, samimiyetsiz bir açıklama yaptı. Açıklamaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan tepki geldi.

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 3 Mehmetçik şehit düştü. PKK’yı kara gücü olarak niteleyen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türk askeri için taziye mesajı yayınladı:

- ABD Büyükelçiliği olarak, son dönemde terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin taziye mesajı ile ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı. ABD'nin terör örgütüne verdiği desteği hatırlatan Soylu, taziyeyi Mehmetçik ile terör örgütlerini eşit kılma çabası olarak değerlendirdi.

- Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmî ağıt yakan ABD resmî makamlarının, Şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil.


Soylu, 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini de açıkladı. "Dostlarımızdan" taziye mesajı bekliyoruz” dedi.

- TOPRAKLARIMIZDA TERÖRİST İSTEMİYORUZ. TESLİM OLUN. Suriye sınırından ülkemize sızan 3 PKK’lı terörist; Emniyet İstihbaratımızın takibi, Mardin Emniyet ve Jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü ele geçirildi. "Dostlarımızdan" taziye mesajı bekliyoruz(!)


Geçen hafta Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK’nın Suriye’deki uzantısı SDG'nin üst düzey teröristlerinden Salva Yusuk ve beraberindeki iki kadın teröristi etkisiz hale getirmişti. ABD Merkez Komutanlığı da teröristlerin öldürmesinin ardından taziye mesajı yayınlamıştı.

# abd # ankara # türkiye # pkk # suriye # terör # milli # türk # nato # mücadele # soylu # Temmuz # medya # abd büyükelçiliği # taziye