Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplanacak

1 Ağustos’ta Meclis Genel Kurulu olağanüstü olarak toplanacak. Ak Parti grup yönetimi, milletvekillerine pazartesi günü Meclis’te olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ulusal Kanal’ın Ak Partili kaynaklardan edindiği bilgilere göre de Genel Kurul toplanırsa DBP’li Salihe Aydeniz’in fezlekesinin görüşülmesi mümkün olmayacak.

CHP’nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının görüşülmesi için yaptığı başvuru üzerine Meclis Genel Kurulu toplanacak.

Olağanüstü toplantı, 1 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Genel Kurul’un çalışmalara başlayabilmesi için 200 milletvekilinin salonda hazır bulunması gerekiyor.

HDP’nin Genel Kurul’a katılmama kararı alması ile birlikte Meclis’in toplanması zora girmişti. Ak Parti ve MHP de olağanüstü toplantıya katılmayacaklarını açıklamıştı.

Ak Parti kurmayları, CHP ve İyi Parti toplantıya katılsa bile 200 sayısına ulaşamayacaklarını kaydetti. Kurmaylar, “Bu nedenle Genel Kurul’un çalışmalara başlaması ihtimali yok” dedi.

Ancak Ak Parti yönetimi, muhalefetin 200 sayısına ulaşıp Meclis’i açması ihtimaline karşı milletvekillerinin Meclis’te hazır olmalarını istedi. Bu doğrultuda Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Meclis’in olağanüstü toplantısını hatırlatarak, seçim bölgelerine dağılan milletvekillerini Ankara’ya çağırdı.

Kurmaylar, “HDP karar değiştirip Meclis’e gelir ve yeterli sayıya ulaşıp, çalışmalar başlarsa biz de Genel Kurul’da olacağız" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul çalışmalara başlarsa dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilen DBP’li Salihe Aydeniz’le ilgili fezlekenin Genel Kurul’a sevk edileceği de gündeme gelmişti. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre Genel Kurul, sağlık çalışanları gündemiyle toplanacağı için Aydeniz’in fezlekesinin görüşülmesi mümkün değil.

Meclis İç Tüzüğü’ne göre, konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca Meclis, çalışmalarına devama karar vermezse, tatile devam ediyor. Devam kararı için yeterli çoğunluk sağlanamazsa çağrı düşüyor.

# sağlık # chp # ankara # mhp # ak parti # hdp # İyi Parti # tbmm # meclis # Ağustos # seçim # Ulusal