CHP milletvekilleri polise yumruk atan Aydeniz'i savundu

Polise yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması oylamasında CHP ile HDP arasındaki iş birliği tekrar tescillendi. Polislerin vekiller arasında ayrım yaptığını iddia eden bazı CHP’li üyeler "Konu, HDP olunca polislerin tavrı değişiyor" dedi. Ak Partili üyeler de CHP’lilere tepki gösterdi.

CHP, bir kez daha PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye kalkan oldu. CHP, HDP’lilerle ortak hareket ederek, emniyet güçlerini suçladı.

Demokratik Bölgeler Partisi Milletvekili Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığı 26 Temmuz’da Meclis Karma Komisyonu’nda oylandı. Polise yumruk atan Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına CHP ve HDP “Hayır” oyu verdi. CHP’li üyeler “Göstere göstere” HDP’nin yanında yer aldı.

Basına kapalı yapılan Karma Komisyon toplantısında edinilen bilgilere göre söz alan CHP’liler, Aydeniz’i savundu, polisleri suçladı. Türkiye gazetesinin haberine göre bazı CHP’li üyeler, polislerin milletvekilleri arasında ayrım yaptığını iddia etti. CHP’liler "Konu, HDP olunca polislerin tavrı değişiyor" dedi.

Ak Partili üyeler ise komisyondaki oylamada CHP’liler göğüslerini gere gere HDP’nin yanında yer aldığını kaydetti. Millet İttifakı olarak CHP ile aynı masayı paylaşan İyi Parti ise Ak Parti ve MHP ile ortak hareket etti, ittifak ortağı ile ters düştü. Ak Partililer, CHP’nin bu tavrına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla CHP’nin tavrına tepki gösterdi:

- Polise atılan yumruk, HDPKK sevgisine kurban gitti. Polislerimizi istismar için her türlü boyaya giren Kılıçdaroğlu ve samimiyetsiz tayfası, HDPKK’nın terörist milletvekilinin polisimize attığı yumruğu görmezden geldi ve boyaları döküldü. Gerçek yüzleri ortaya çıkınca utandılar mı?


DBP’li Aydeniz’in Karma Komisyon’da bekleyen 72 dokunulmazlık dosyasının çoğunun polise karşı direnme ve terör örgütü propagandası suçlarından oluştuğu belirtildi. Ak Partili kaynaklar, bu dosyaların aslında terör örgütü üyeliğinden hazırlanması gerektiğini kaydetti.


CHP’lilerin savunduğu Aydeniz’in fezlekesinin 1 Ekim’den sonra Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor.

# chp # türkiye # pkk # ak parti # hdp # İyi Parti # terör # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # emniyet # Temmuz # Partisi # dbp # Salihe Aydeniz # Demokratik Bölgeler Partisi # meclis karma komisyonu