İlhan İrem sonsuzluğa uğurlandı

Türk müziğinin usta ismi İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı. İlhan İrem’in naaşı, vasiyeti üzerine Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçının vefatı, sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğdu. Atatürkçü kimliğiyle tanınan İlhan İrem, FETÖ tehdidine 23 yıl önce dikkat çekti. Yayınladığı açık mektupla ABD’deki FETÖ elebaşı Gülen’e “Türkiye’ye gel de hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” diye meydan okudu.

İlhan İrem, Ergenekon kumpası sürecinde FETÖ’ye karşı vatansever cephede yer aldı.


Türk müziğinden bir yıldız daha kaydı; usta sanatçı İlhan İrem, ardında onlarca unutulmaz eser bırakarak, 67 yaşında son yolculuğuna uğurlandı

İrem için vasiyeti üzerine Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen anma törenine tabutu Türk bayrağına sarılı olarak getirildi.

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İlhan İrem'in özel bir sanatçı olduğunu belirterek, "Müzikseverlerin ve Türk milletinin kalbinde taht kurmuş güzel bir insandı. Bu sebeple milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Müzisyen ve şarkı sözü yazarı İrem'in cenazesi törenin ardından Bebek Camii'nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazının ardından ise son vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Atatürkçü kimliğiyle tanınan İlhan İrem, Türkiye’nin sorunlarına da duyarsız kalmayan bir sanatçıydı. FETÖ tehdidini 23 yıl önce yazdı. 1999’da Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde kaleme aldığı açık mektupta, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” diyerek meydan okudu.

İlhan İrem, Ergenekon kumpası sürecinde FETÖ’ye karşı vatansever cephede yer aldı. Kumpasın hedefi olan vatanseverlere destek vermek için Silivri’ye giden sanatçılar arasındaydı.

İrem, 6-7 Temmuz 1991’de Doğu Perinçek’in genel başkanlığında Ankara’da düzenlenen Sosyalist Parti 2. Büyük Kongresi şenliklerine katılmıştı. Doğu Perinçek’le birlikte şarkılar söyleyen İlhan İrem, “Sevginin ve insanlığın olduğu yerde ben de varım.” demişti.

Usta sanatçı; "Dua", "Uçun Kuşlar Uçun", "Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atmıştı.

Sanat hayatı boyunca birçok ödül alan ve 7 altın plak kazanan sanatçı, hayranları tarafından "çağdaş bir ozan" olarak kabul gördü.

# ankara # türkiye # türk # Sanatçı # Doğu Perinçek # Temmuz # son # çok # Atatürk Kültür Merkezi # ahmet misbah demircan # Sosyalist Parti # Atatürkçü # aşiyan mezarlığı # İlhan İrem # sanat hayatı