Bakan Akar ABD'nin teröristlere taziyesini eleştirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Akar, ''ABD PYD-YPG'den vazgeçecek. Teröristle yaşanmaz'' dedi. ABD'nin PKK/YPG elebaşı için taziye mesajı yayınlamasına da tepki gösteren Akar, "Bir akıl tutulması, izahı yok bunun" ifadelerini kullandı. Mehmetçiğin teröristlerin ensesinde olduğunu vurgulayan Akar, etkisiz hele getirilen teröristlerin sayısını açıkladı.

Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha yineledi. Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG'yi destekleyen ABD'ye tepki gösterdi.


ABD'nin PKK/YPG elebaşı için taziye mesajı yayınlamasını da değerlendiren Akar, mesajın akıl tutulması olduğunu söyledi.

PKK'nın çöküşte olduğunu vurgulayan Bakan Akar, terör örgütünün sivilleri ve ormanları hedef aldığına dikkat çekti.

Mehmetçiğin teröristlerin ensesinde olduğunu vurgulayan Akar, etkisiz hele getirilen teröristlerin sayısını açıkladı.

Irak Duhok'taki saldırının terör saldırısı olduğunu açıklayan Bakan Akar, terörle mücadelede Irak ile iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

Sınır ötesi operasyonların amacını da anlatan Akar, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını söyledi.

ABD-İsrail desteğiyle silahlanan Yunanistan kışkırtma girişimleriyle ilgili de konuştu Bakan Akar.

# abd # türkiye # yunanistan # hulusi akar # pkk # israil # YPG # milli # terörle mücadele # milli savunma bakanı # hedef # savunma # bakan # Anadolu Ajansı # Duhok # savunma bakanı # editör masası