Çevik Bir sağlık gerekçesiyle tahliye oldu

28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir tahliye edildi. 83 yaşındaki Çevik Bir'in tahliyesinin nedeni ise sağlık sorunları oldu.

28 Şubat davasında 18 kişi müebbet hapis cezası verilmişti. Bu kişiler arasında dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan da yer aldı.

Hükmün kesinleşmesinin ardından rütbeleri sökülen ve geçen yıl Ağustos ayında cezaevine giren Çevik Bir, 15 Haziran'da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na infaz erteleme talebiyle dilekçe verdi.

83 yaşındaki Çevik Bir, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 21 Haziran'da da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tetkik ve incelemelerin ardından hazırlanan rapor, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Raporda, "Cezaevi koşullarında hayatını yalnız idame ettiremez. Hastanın demans tanısı olup, hastalığı ilerleyicidir. Cezasının infazının ertelenmesi gerekir" denildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da raporu Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Raporu inceleyen Adli Tıp Kurumu, Çevik Bir'in, ileri demans hastalığı nedeniyle hayatını cezaevinde yalnız idame edemeyeceği yönünde görüş bildirdi.

Bunun üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Savcılığı Çevik Bir'in infazına ara verilmesine karar verdi. Bu karar sonrası Çevik Bir 1 Ağustos'ta tahliye edildi. Çevik Bir'in 6 ayda bir sağlık durumunun kontrol edileceği, durumunda iyileşme olursa tekrar cezaevine döneceği öğrenildi.

# sağlık # izmir # genelkurmay # Ağustos # 28 şubat # adli tıp kurumu # çevik bir