Çin'den Tayvan çevresinde atış tatbikatı

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) Doğu Tiyatro Komutanlığı, Perşembe günü Tayvan Adası etrafındaki deniz ve hava alanında eşi görülmemiş ölçekteki gerçek savaş tatbikatları gerçekleştirdi ve ön ayarlı sularda uzun menzilli ateşli silah ve geleneksel füze fırlatılmasına katıldı.

Doğu Sınır Komutanlığı'nın hava ve donanma kuvvetleri, gece gündüz ortak keşif, hava saldırısı, hava saldırısı gibi görevleri yerine getirmek için Tayvan adasının kuzey, güneybatı ve güneydoğudaki hava alanına yaklaşık 100 savaş uçağı ve bomba gönderdi. Büyük uçak gruplarının savaş yeteneklerini, uzun süreli sürekli uçuş ve yüksek yoğunluklu hassas vuruşları kapsamlı bir şekilde test etmek için tatbikat yapılıyor.

Bu arada, 10'dan fazla firkateyn, test alanında uyarılar vermek ve keşif yapmak için Tayvan Adası'nın sularında sürekli olarak konuşlandırıldı.  Doğu Sınır Komutanlığı'nın Müşterek Kurmay Başkanları'nın departman başkan yardımcısı Liu Dongkun şöyle dedi:

- Doğu Tiyatro Komutanlığı tarafından düzenlenen askeri tatbikatlar, birden fazla hizmet içeren ortak bir çok bölgeli operasyondur. Tiyatrodaki askerler harekete geçme ve savaşma emirlerini alırlar. Savaş planlaması ve komutanlığını görev güçlerinin işletiminden, görevleri verimli bir şekilde tamamladılar. Her türlü hava durumu, çok alanlı, çok modlu hassas grevler ve alan reddinin yeteneklerini gösteriyorlar ve askerlerin ortak algısı, ortak komuta, ortak lithalite, ortak hareket ve ortak desteğin dövüş yeteneklerini test ediyorlar. Ulusal egemenlik ve toprak bütünlüğünü koruma amaçlı bu askeri operasyonda iradeyi onurlandırdık. Sözlerimizi çizmeye, savaşmaya ve gelen tüm düşmanlara karşı savaşı kazanmaya ve Parti ve halkın güvendiği görevleri kararlılıkla tamamlamaya cesaret ediyoruz!

Doğu Sınır Komutanlığı altındaki bir ordu birliği, Perşembe günü Tayvan Boğazı'nda 13:00 civarında uzun menzilli bir canlı ateş tatbikatı düzenledi ve Tayvan Boğazı'nın doğu kesiminde belirli bölgelerde hassas görevler gerçekleştirdi.

Bir dizi yeni tip uzun menzilli kutu tipi roketatarlar belirlenen konuma taşınarak deniz bölgelerindeki hedeflere isabet etti.

Liu Dongkun sözlerine şöyle devam etti:

- Tayvan Boğazında uzun menzilli canlı ateş tatbikatını başarıyla tamamladık ve beklenen sonuçları elde ettik. Asker savaş yeteneğini gerçek savaş koşullarında tamamen test etti ve savaşı kazanmak için ordu subayları ve askerlerin güvenini artırdı. Partinin emirlerini kararlı bir şekilde izleyecek ve topçumuzun yüksek moral ve kesin ateşle anavatanımızın ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için hedefleri asla atlamamasını sağlayacağız.

Doğu Tiyatro Komutanlığı altındaki roket gücü, Tayvan Adası'nın doğu kıyısındaki önceden belirlenmiş sularda 15:00 civarında yapılan bir eğitim etkinliğinde füzeleri ateşledi ve tüm hedeflere doğru şekilde vurdu.

Liu Dongkun, "Görevi aldıktan sonra silah ve ekipman hazırlığını, füzelerin teslimini ve transferini ve lansman testini tamamladık. Kararlı bir şekilde hareket etmeden önce düzeni bekleriz." dedi.

Çok çeşitli alanlardaki çok tip geleneksel füzelerin saldırısı, askerlerin hassas grev ve alan inkar yeteneklerini test etti.

Liu Dongkun şunları aktardı:

- Tüm subaylarımız ve askerlerimiz her türlü karmaşık ve zor durumla başa çıkmak için tamamen hazırlıklıdır ve "her an savaşmak, roketleri zamanında fırlatmak ve hedefleri etkili bir şekilde yok etmek" gibi temel yetenekleri sürekli olarak yönetmektedir. Emirlere göre savaşacak, misyonumuzu yerine getireceğiz, dövüş görevlerini kararlılıkla tamamlayacağız ve her türlü dış kuvvet ve ayrılıkçı 'Tayvan'ın bağımsızlığı' girişimlerini önleyeceğiz.
# abd # çin # tatbikat # Ulusal # çok # Tayvan # Nancy Pelosi # Tayvan Boğazı