Bilecik Belediyesinde rüşvet iddianamesi kabul edildi

CHP'li Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarının ardından geçici olarak görevden alınan Belediye Başkanı Semih Şahin ve danışmanı Selçuk Erdağı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Bilecik Belediye Başkanı 12 yıla kadar hapisle yargılanacak.

Rüşvet iddialarına ilişkin görevden alınan ve CHP’den ihraç edilen Bilecik Belediye Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

"Rüşvet almak" suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan İddianamede, şüpheli Selçuk Erdağı’nın, şüpheli Semih Şahin'in bilgisi ve iradesi dışında eylemlerde bulunmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

İddianamede, rüşvet olayıyla ilgili olarak telefon inceleme tutanağında Selçuk Erdağı’nın H.D’yi arayarak AVM satışı için 42 Milyon liralık bedelin 1 milyonunu elden alacağı şeklinde görüşme gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği yer alıyor.

Bilecik Belediyesi şirketlerinden Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk Erdağı’nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediği iddiaları üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan Selçuk Erdağı ise tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, 25 Şubat'ta İçişleri Bakanlığınca görevden geçici olarak uzaklaştırılan Şahin ise CHP Yüksek Disiplin Kurulunca 14 Haziran'da partiden ihraç edilmişti.

# chp # operasyon # Bilecik # kaçakçılık # belediye # RÜŞVET # yönetim kurulu başkanı # Bilecik Belediyesi # selçuk erdağı # Bilecik Belediye Başkanı