PKK'nın planladığı bombalı saldırı engellendi

PKK'nın Fırat Kalkanı Harekat Alanındaki Cerablus'ta yapmayı planladığı bombalı saldırı önlendi. 10 kg patlamaya hazır bomba ele geçirildi.

Suriye'de saldırı planı güvenlik güçleri tarafından engellendi.

PKK/PYD'nin, Fırat Kalkanı Harekat Alanındaki Cerablus'ta planladığı bombalı saldırı, Emniyet İstihbarat ekiplerinin takibi ve operasyonuyla engellendi. 10 kg patlamaya hazır bomba bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kilis ve Gaziantep, Emniyet İstihbarat ekiplerimize tebrikler" ifadelerini kullandı.

Eren operasyonları da devam ediyor. İçişleri Bakanlığınca Mardin’de 528 personelin katılımıyla Eren Abluka-31 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Erdinç operasyonu başlatıldı. Operasyon Mardin İl Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde yürütülüyor. Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 44 operasyonel tim bölgeyi karış karış arıyor. İçişleri Bakanlığı, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonlarının, halkın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Tunceli kırsalına da operasyon düzenlendi. Dağlık alanda arama yapan güvenlik güçleri, teröristlerce kullanılan sığınağı tespit etti. Sığınakta yapılan aramada çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildi. Sığınak güvenlik güçlerince kullanılamaz hale getirildi.

# pkk # saldırı # suriye # mardin # süleyman soylu # şehit # tunceli # İçişleri Bakanı # Fırat Kalkanı # cerablus # Barış pınarı # zeytin dalı # çok # eren abluka